Автоклав — встановлення побутова для стерилізації консервів. Призначений для консервування в домашніх умовах м'ясних, рибних та інших продуктів (зелений горошок, кукурудза, квасоль). Максимальна простота в експлуатації та невеликі габаритні розміри дають змогу використовувати його в домашніх умовах. В автоклав може поміститися велика кількість банок, а точніше — 15 літрових і 24 підлога-літрова. Розміщення такої кількості банок дає змогу в найкращий термін приготувати велику кількість продукції.
Процес виробництва консервів
На дно автоклава встановити решітку, потім закочені банки з готовою продукцією помістити по рядно всередину. (Банки та кришки мають бути обов'язково простерилізовані). Для цілісності скляних банок бажано між рядами встановити прокладки з бавовняної тканини (мішковини). Після цього в автоклав залити воду. Вода має бути вищою від кришки банки на 15-20 мм. Встановити в посадкове гніздо горловини гумову ущільнювальну прокладку, накрити кришкою й рівномірно затягнути затискачем. Автомобільним насосом створити тиск 1,0 атмосфера. Перевірити герметичність кришки, манометра, золотник ніпеля і тільки після цього, переконаєшись у герметичності, встановити автоклав на вогонь (нагрівальний елемент). У разі досягнення тиску 3,5 атм., зменшити вогонь, підтримуючи цей тиск витримати час, відповідно до рецептури. Максимальна робоча температура 110-120 градусів. Після закінчення зазначеного часу зняти з вогню й дати охолонути до кімнатної температури та тільки після цього відкрити автоклав і дістати готові консерви.
КАТЕГОРИЧНІ ЗАНУРЮЄТЬСЯ відкривати автоклав до повного остигання, щоб уникнути розгерметизації банок!
Велика місткість автоклава та швидка стерилізація дає змогу впоратися навіть із великим урожаєм за лічені години.
Стерилізація зможе надійно захистити консерви від бактерій, прискорити процес консервування, а також допоможе зберегти смакові якості продуктів Але найголовніше за допомогою стерилізації консервів в автоклаві ви зможете неабияк збільшити терміни зберігання продуктів.
КОМПЛЕКТАЦИЯ:
Автоклав побутовий у зборі:
Характеристики
ОСНОВНІ АТРИБУКТИ | |
---|---|
Виробник | Союз СВ |
Країна виробник | Україна |
Стан | Нове |
Тип | Автоклав |
Об'єм | 50 л |
Матеріал | Вуглецева сталь |
Максимальна робоча температура | 150 град. |
Джерело нагрівання | Зовнішній |
Максимальний робочий тиск | 6 МПа |
Товщина стін | 2 мм |
ГАБАРІТНІ РОЗМІРИ | |
Висота | 750 мм |
Діаметр | 350 мм |
ПОВЗОВАНИЙ ХАРАКТЕРИСТИКИ | |
Банка 1 л. | 21 |
Банка 0.5 л. | 30 |
Основні атрибути | |
---|---|
Тип | Автоклав |
Матеріал | Вуглецева сталь |
Стан | Новий |