Ця модель автоклава має літраж у 40 л і вміщує 24 напівлітрові або 16 літрів банок із консервацією за одне завантаження. Ці харківські автоклави виготовляються з міцної сталі. Температура стерилізації в них становить від 110 до 120 градусів Цельсія. Ця модель дуже безпечна та проста в експлуатації. Купуючи автоклав, він уже повністю готовий до роботи. Модель працює від зовнішнього джерела тепла (газовий пальник, газова плита, відкритий вогонь), що дає змогу використовувати його для стерилізації банок на дачі та в побуті, якщо немає електрики.
Внимание! Для отримання досвіду роботи з автоклавом зробити пробне консервування без вмісту в банках.
За допомогою тиску, що створюється всередині автоклава, процес варіння прискорюється в кілька разів. У табличці ви можете ознайомитися з часом стерилізації різних продуктів.
Рекомендований час стерилізації.
М'ясо 60 -90 хв; t 110-118 °C; початковий тиск 1,0 атм. Робочий тиск від 3,1 до 3,5 атм.
Риба 40 — 70 хв; t 110-118 °C; початковий тиск 1,0 атм. Робочий тиск від 3,1 до 3.5 атм.
Овощи 25 хв; t 110-118 °C; початковий тиск 1,0 атм. Робочий тиск від 3,1 до 3,5 атм.
ВМІСНІСТЬ (КОЛИЧІСТЬ БАНИК) |
Банка 0.5 л. |
24 шт. |
Банка 1 л. |
16 шт. |
Банка 3 л. |
4 шт. |
Підготовка до роботи.
• Укласти на дно автоклава у 2-3 шари щільну тканину.
• Поставити закатані банки в автоклав.
• Залити воду в автоклав так, щоб вона була вищою на 1,5-2 см верхніх кришок банок.
• Встановити кришку з манометром і закрутити її гвинтами. Насосом накачати тиск 1,0 атм. За допомогою мильної піни перевірити герметичність автоклава, (особливо там, де золотушник і манометр).
Герметичність автоклава обов'язкова!
КОМПЛЕКТАЦИЯ:
1. Манометр;
2. Термометр;
3. Циліндричний корпус;
4. Ніпель;
5. Кришка, прокладка гумова;
6. Клапан запобіжний (1/2) 4 атм;
7. Притискний механізм 6 шт. гвинт;
8. Інструкція з експлуатації.
ГАБАРІТНІ РОЗМІРИ |
Висота |
450 мм |
Ширина |
400 мм |
Вага |
21 кг |