Ця модель автоклава має літраж у 30 л і вміщує 12 напівлітрових або 8 літрів банок із консервацією за одне завантаження. Ці харківські автоклави виготовляються з міцної сталі. Температура стерилізації в них становить від 110 до 120 градусів Цельсія. Ця модель дуже безпечна та проста в експлуатації. Купуючи автоклав, він уже повністю готовий до роботи. Модель працює від зовнішнього джерела тепла (газовий пальник, газова плита, відкритий вогонь), що дає змогу використовувати його для стерилізації банок на дачі, якщо немає електрики. За допомогою тиску, що створюється всередині автоклава, процес варіння прискорюється в кілька разів.
Внимание! Для отримання досвіду роботи з автоклавом зробити пробне консервування без вмісту в банках.
У табличці ви можете ознайомитися з часом стерилізації різних продуктів.
Рекомендований час стерилізації:
М'ясо
60 -90 хв; t 110-118 °C; початковий тиск 1,0 атм. Робочий тиск від 3,1 до 3,5 атм.
Риба
40 — 70 хв; t 110-118 °C; початковий тиск 1,0 атм. Робочий тиск від 3,1 до 3.5 атм.
Овощи
25 хв; t 110-118 °C; початковий тиск 1,0 атм. Робочий тиск від 3,1 до 3,5 атм.
Підготовка до роботи.
•
Укласти на дно автоклава у 2-3 шари щільну тканину.
•
Поставити закатані банки в автоклав
•
Залити воду в автоклав так, щоб вона була вищою на 1,5-2 см верхніх кришок банок
•
Встановити кришку з манометром і закрутити її гвинтами. Насосом накачати тиск 1,0 атм
•
За допомогою мильної піни перевірити герметичність автоклава.(особливо там, де золотушник і манометр). Герметичність автоклава обов'язкова!
•
Нагріваємо автоклав на джерелі вогню та стежимо за температурою. Рекомендована температура, час і тиск автоклавування див. таб. вище. У процесі стерилізації, якщо тиск буде вищим за 6 атм, то спрацює аварійний клапан. Після закінчення цього часу стерилізації прибираємо вогонь і даємо охолонути автоклаву до 30 °C. ТІЛЬКИ ПІСЛЯ ЦЬОГО ОСТОРОЖНО СТРАВЛЮВАЛЬНІ ВІЗДУК І ВІДКРИВАЄМО КРИШКУ АВТОКЛАВА
Велика місткість автоклава та швидка стерилізація дає змогу впоратися навіть із великим урожаєм за лічені години.
Автоклавування зможе надійно захистити консерви від бактерій, прискорити процес консервування, а також допоможе зберегти смакові якості продуктів. Але найголовніше за допомогою стерилізації консервів в автоклаві ви зможете неабияк збільшити термін зберігання продуктів.
Комплектація:
1. Манометр;
2. Термометр;
3. Циліндричний корпус;
4. Ніпель;
5. Кришка, прокладка гумова;
6. Клапан запобіжний (1/2) 4 Атм;
7. Притискний механізм 6 шт. гвинт;
8. Інструкція з експлуатації.
Країна виробник |
Україна |
Тип |
Автоклав |
Матеріал |
Вуглецева сталь |
Об'єм |
30 л |
Джерело нагрівання |
Зовнішній |
Максимальний робочий тиск |
6 МПа |
Максимальна робоча температура |
150 град. |
Товщина стінок |
2 мм |
Стан |
Нове
|
ВМІСНІСТЬ (КОЛИЧІСТЬ БАНИК) |
Банка 0.5 л. |
12 шт. |
Банка 1 л. |
8 шт. |
Банка 3 л. |
1 шт. |
ГАБАРІТНІ РОЗМІРИ |
Вага |
19 кг |
ПОВЗОВАНИЙ ХАРАКТЕРИСТИКИ |
товщина кришки |
8 мм |